Frivilliga Radioorganisationen

FRO Elfsborg

Kontaktinformation

FRO Elfsborg
By 8/FömedC / Box 5155
426 05 Västra Frölunda
Besök: FömedC By 129
E-post: elfsborg@fro.se
Tel: 031-692844

Aktiviteter FRO Elfsborg

På denna sidan ser du bara regelbundet återkommande verksamhet. Kurser, föredrag och annat av engångskaraktär ser du i kalender och aktivitetsspalten till höger samt på Startsidan. För att kunna logga in och ta del av all information måste du ha ett lösenord, och det skaffar du så här:
1. Klicka på länken Nytt/Glömt lösenord? under den gula inloggningsknappen till höger.
2. Bocka i rutan Nytt/Glömt lösenord.
3. Fyll i ditt användarnamn = ditt SL-nummer.
4. Fyll i den e-postadress du uppgav i medlemsansökan = den e-postadress som är registrerad i medlemsregistret.
5. Ett lösenord kommer att mailas till den e-postadressen.
6. Du har nu tillgång till hela fro.se och till FRO Elfsborgs egen avdelning med diskussionsforum, dokumentation och nyheter för medlemmar.

 Öppet hus i Göteborg: 

Tisdagar: Expeditionen öppen mellan 18:30 -20:00. *) (Oftast 17:30 - läggdax).
Övriga sätt att kontakta oss finner du på sidan Om FRO Elfsborg eller i vänstra spalten. Där finns också vägbeskrivning och kart-länkar.

 

 Verksamhet:

På "öppet-hus" kvällarna är medlemmarna välkomna att deltaga i varierande aktiviteter såsom underhåll på byggnadens datanätverk, amatörradio, fika och umgås med andra frivilligorganisationer etc.

Flera gånger per år så har vi intressanta föredragshållare på besök, eller så åker vi på studiebesök på något företag.

När vädret tillåter så händer det att vi tänder grillen på vad vi tror är Göteborgs vackraste grillplats, med utsikt över hela skärgården.

FOTO: Lennart Hammarstrand /Försvarsmakten

FRO finns i Frivillighuset högst upp på radarhöjden (Foto: L Hammarstrand)

 

Radioaktivitet

Glöm inte Vinga-nätet varje söndag 20:30 kanal R01. I övrigt har vi T-nät igång på flera frekvenser i förbundsområdet. Kontakta din T-nätshandläggare för att få anropssignal och mer information. Inloggade medlemmar läser i sambandsplanen.

Lite senare (21:00j är vi aktiva på DMR, Trafikväg RDFF02 (TS1, TG240) Nätet vände sig till medlemmar i region tre i början, men är sedan våren 2016 öppet för alla medlemmar i landet. Inloggade medlemmar läser i sambandsplanen hur man kommer åt TG240 på TS1 för att vara med.

Båda radionäten tar upphåll vid högtider och under sommaren. Dock är det fritt att själv anropa på näten om värden inte startat nätet inom tre minuter.

 

*) Angående inpassering, viktigt:

Vi håller till på Göteborgs Garnisons område (Byggnad 129/Frivillighuset) så måste det vara klart med inpassering i vakten i god tid (> 7 dygn) INNAN du kommer på besök. Kontakta inpasseringsansvarig för hjälp med att komma in. Medtag svensk giltig legitimation!

Kommer du i eget fordon så följ vaktens anvisningar angående kontroll av fordon och/eller Parkering.
Läs mera på vår hemsida.

Vid kurser/föredrag etc. så kontaktar du kurschefen för hjälp med inpassering. Du kan komma att bli nekad tillträde om du inte lämnat personuppgifter före besöket, eller kan förete militära legitimationshandlingar. Att anmäla sig till en aktivitet på garnisonsområdet innebär inte att du automatiskt blir besöksanmäld, då detta sker separat.

På helger och ledigheter (sommar, jul, etc.) är expeditionen stängd. Så kan också vara fallet vid större hemvärnsövningar eller då vi är på externa studiebesök. Se information om vad som händer här på hemsidan och i aktivitetskalendern (Inloggning krävs).

Inloggning

Endast för medlemmar

    

Hitta FRO nära dig

Sök