Frivilliga Radioorganisationen

FRO Elfsborg

Kontaktinformation

FRO Elfsborg
By 8/FömedC / Box 5155
426 05 Västra Frölunda
Besök: FömedC By 129
E-post: elfsborg@fro.se
Tel: 031-692844

Välkommen till FRO Elfsborg

FRO utsikt small

Utsikt från vår klubblokal över Göteborgs skärgård (Foto: Tony Martinsson)

Frivilliga Radioorganisationen (FRO) är en frivillig försvarsorganisation för sambandsintresserade. Kvinnor och män i alla åldrar kan bli medlemmar. Vi utbildar till och bemannar sambandsbefattningar i totalförsvaret, i Försvarsmakten samt inom samhällets krisberedskap. 

I FRO Elfsborg finner du som är intresserad av teknik, kommunikation och samhällets funktioner din hemvist. Du som är intresserad av FRO är välkommen att hälsa på oss så berättar vi gärna mer om vad FRO Elfsborg kan erbjuda dig. Kanske något av nedanstående?

  • Kvalificerad sambands- och teknikutbildning av erfarna instruktörer
  • Möjlighet att teckna avtal som signalist i hemvärnet eller som sambandsoperatör i civila uppdrag
  • Tillgång till amatörradioanläggning
  • Vara med i vårt eget privata radionätverk
  • Försäkringar under FRO-aktiviteter.
  • Intressanta studiebesök
  • Föredrag; radioteknik, IT-säkerhet, krisberedskap, m.m.
  • Abonnemang i FRO:s IP-telefonisystem

Sist men inte minst, kom och träffa andra med intresse för Radio, Tele och Data. 

Kontaktuppgifter till FRO Elfsborg ser du i vänsterspalten, öppettider och länk till en karta finns på denna sidan.

Integritetspolicy

Nedan är länkar till integritetspolicy för FRO Elfsborg och bilaga till denna.

PA/GA-nytt februari 2020

Kamrater, det är nytt år och nu tar vi nya tag med uppgiften att vara en viktig samhällsresurs för meddelandeförmedling vid svåra påfrestningar, kris och krig. FRO utvecklar ständigt sina utbildningar för att på bästa sätt kugga in i samhällsmaskineriet och vi står stadigt på våra två ben, hemvärnssignalister och civila sambandsoperatörer. Glöm inte att titta i utbildningskatalogen med jämna mellanrum så att du inte missar något som just du är intresserad av eller som just du behöver för din tjänst/funktion.

Signalist använder DART380

Tänk också på att vi har amatörradio som en del i föreningsverksamheten, våra amatörradiostationer står till medlemmarnas förfogande, och FRO kör en egen "contest", SL-testen, två gånger om året, maj och november.

Vi har också planerade aktiviteter varje månad, dels för medlemmar med gröna avtal, dels för alla. Aktiviteterna presenteras i förbundskalendern i menyn till höger. Exempel på rubriker från aktivitetsplaneringarna är Sysop-T, radiorek, räckviddsberäkningar, karttjänst, studiebesök, m.m. Allt kommer ut i kalendern när det är klart med platser och tider.

Vår centrumlokal börjar nu bli användbar för diverse aktiviteter och i och med att vi installerat antenner och radiostationer benämns nu platsen som Gustav Adam, vilket också är anropssignalen, 32100 om ni vill använda siffror. För närvarande har vi endast passning på 80 MHz kanal 01, men fler trafikvägar kommer att köras igång under en inte alltför avlägsen framtid.

Fr.o.m. 2020-01-01 har inpasseringsreglerna ändrats vid Göteborgs Garnison. Vi har inte längre några stående listor med tillträde varje tisdag, utan vi måste anmäla inträde för varje gång. Detta är också en parameter som gör att vi kommer att flytta många av aktiviteterna till Gustav Adam. Ni måste alltså titta extra noga i kalendern VAR aktiviteten äger rum. Detta gäller även Öppet Hus de tisdagar då det inte är några planerade aktiviteter!

Söndag 23 februari kör vi steg 3 i sambandsövningen Västanfläkt, det är en övning för civila sambandsledare och civila sambandsoperatörer. Samling på morgonen på GA för transport av personal och materiel till övningsområdet. Vi återkommer med tidpunkter och info om personlig utrustning.

Söndag 1 mars är det dags för vår förbundsstämma för 2020. Vi kommer att vara någonstans i Borås, återkommer med närmare tid & plats. Detta är DIN chans att påverka hur FRO utvecklas framåt, delta i stämman och gör din röst hörd.

Varje söndag håller vi kontakten med varandra via Winga-nätet klockan 20:30 på kanal 01. Logga in du också och håll dig uppdaterad om vad som hänt och vad som händer, till exempel var vi ska träffas på tisdagen, PA eller GA. För er med DMR-apparater är det sedan FRO riksnät klockan 21:00 på talgrupp 240.

Petter Ivar, slut - klart slut.

 

Inloggning

Endast för medlemmar

    

Hitta FRO nära dig

Sök